top of page
Zoeken

Het grote Nekka-avontuur (Preselecties)

Bijgewerkt op: 19 apr. 2022


Een beetje overdonderd maar vooral heel erg verwonderd

Begin oktober 2021: de gitarist van Filet Americana, de band waarin ik backing vocals zing, stuurt me een berichtje met de vraag of dat niets voor mij zou zijn, deelnemen aan de Nekka-wedstrijd. Eerlijk gezegd klonk het woord 'Nekka' als muziek in mijn oren maar eerder als toekomstmuziek, zoiets dat ik ooit nog wel eens wou proberen maar nu nog niet. Ik schrijf nog niet heel lang in het Nederlands en voel me toch nog steeds een beetje een leek, hoewel ik helemaal overtuigd ben van de boodschap die ik heb aan en geef aan de luisteraars. Dat laatste vond ik een goeie reden om het toch te proberen.


Even de studio induiken dus, dachten Fré en ik. En zo gezegd, zo gedaan. Een dikke maand later waren de arrangementen klaar en verwelkomden we enkele fijne muzikanten die hun partij inspeelden. Fré mixte alles af en klaar was Kees 😊 Het ging niet zo van een leien dakje alsof ik hier schrijf hoor, maar het resultaat was wel heel mooi 🥳


Op de laatste dag van de inschrijvingen voor de Nekka-wedstrijd, ergens rond 23u deed ik mijn inzending. Een drietal weken later zouden we weten of we geselecteerd werden voor de preselecties. Intussen maakten we van de gelegenheid gebruik om de gemaakte opnames op een mooi cd'tje te zetten en het te verkopen ten voordele van De Warmste Week. Hierdoor konden we een mooie schenking doen van maar liefst €500! 😇

Mensen die het zelfgemaakte cd'tje 'Zelfgemaakt' graag willen bestellen, dit kan nog steeds via deze pagina! Je doet er mij een heel groot plezier mee en je krijgt 4 Nederlandstalige en West-Vlaamse liedjes in ruil die je zowel op cd als online kan beluisteren.


***einde van de reclame***


Terug naar Nekka, want drie weken later kreeg ik een superfijn mailtje in mijn mailbox. Ik was geselecteerd voor de preselecties die plaatsvonden in Hoboken op 15 januari. We hadden ongeveer 20 dagen om repetities vast te leggen met de nieuwe band en een backing vocal te zoeken, kwestie van een beetje ambitieus te zijn, hé 😌 2 repetities later waren we er helemaal klaar voor en speelden we 'Gie' en ''t Regent Dat 't Giet' in het Cultuurcafe. Dit was voor mij de allereerste keer dat ik mijn eigen muziek bracht onder begeleiding van een band. ZALIG was het! Het korte gesprek met de jury achteraf gaf me een geruststellend en goed gevoel en we gingen naar huis met het idee dat als het niets zou worden, we hier absoluut wel verder mee wilden gaan.

103 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page