top of page
Zoeken

Het grote Nekka-avontuur (Halve finale)


We sprongen met een zucht een groot gat in de lucht

De uitslag van de preselecties met de namen die doorgingen naar de halve finales kregen we 2 dagen later. En ook toen sprong ik een gat in de lucht want we waren erbij! De opdracht voor de halve finale was: breng 4 nummers waarvan 1 cover van een Nederlandstalig lied van een Belgische artiest. Mijn eerste gedacht bij die opdracht was: euhm, moet ik nu 1 nummer kiezen uit honderdmiljoen mogelijkheden? 😅 Gelukkig ben ik iemand die makkelijk kan kiezen (ahum) en had ik na anderhalve week al beslist welk nummer het zou worden 🙃 Wetende dat er maar 3 weken zaten tussen de preselecties en de halve finales had ik misschien beter wat rapper beslist. Maar ja, we zijn ambitieus he, dat zou wel in orde komen.


Mijn keuze viel eerst op nummers die ik goed kende, van Frank Vander linden en Bart Peeters tot Will Tura en Buurman. Maar ik wou een nummer vinden dat me tekstueel nauw aan het hart lag en waar ik muzikaal ook mee aan de slag kon. Na veel wikken en wegen en talloze berichtjes in de whatsapp groep van de band concludeerde ik dat ik met 'Gebrek aan jou' van Frank Vander linden een nummer zou coveren dat heel goed bij me paste. Frank leerde me de kneepjes van het songwriten in het Nederlands toen ik nog studeerde en dit nummer staat op het album dat hij toen aan het maken was. Ik kon eraan beginnen! 😀


Natuurlijk is het ook handig als er muzikanten zijn die de muziek die ik schrijf ook spelen. Het was dan toch de tijd van de zoektochten dus zocht ik naar en violist(e), een altviolist(e) en een cellist(e). Op de valreep kwam ook dit in orde waardoor de band nu bestaat uit 8 volwaardige bandleden 🥳:


- Chris Van de Walle (viool)

- Liesbeth Vanmaele (altviool)

- Karolina Prieels (cello)

- Wouter Van Daele (contrabas)

- Frederik Dhont (toetsen)

- Simon Decraene (drums en backing vocals)

- Sarah Devos (backing vocals)

- en mezelf 😊


De dag voor onze eerste repetitie was het arrangement voor de strijkers klaar en het ik vond het zó mooi toen ik het voor de eerste keer hoorde 👇🏻. Kiekenvel krijgen omdat het zo mooi was, I love it! 🥰Na een repetitie met enkel de stemmen 👇🏻 (we zingen met 3 samen) en contrabas volgde er nog eentje met iedereen samen. De dag erna was het voor echt. Fré heeft een maar klein beetje 🤏🏻 afgezien met mij de afgelopen week en ik was helemaal geen stresskieken 🙄😬 Pas als ik ter plaatse was in Steenokkerzeel voelde ik me wat rustiger. De soundcheck verliep goed en het klonk zoals ik wou dat het klonk, heerlijk toch? De rest van de avond was spannend maar vooral heel erg leuk. Veel complimenten van mensen die ik nog niet kende maar vooral ook heel veel genoten van de mooie muziek en van het oorverdovende applaus. Dat het potverdikke veel deugd deed! ❤️Na het optreden volgde de bekendmaking van de namen van de zes finalisten en JA JOEPIE JEE WE ZIJN ERBIJ! Moest het geen zondagavond geweest zijn hadden we een feestje gebouwd, maar het was wél zondagavond dus bouwden we een stil feestje in de auto naar huis. 🥳


En zo was ons Nekka-avontuur nog niet ten einde. Het gaf me veel energie en ik had echt ongelooflijk veel zin om muziek te maken, te spelen en nieuwe mensen te leren kennen. Na een jaar vol downs en een paar ups voelde dit ge-wel-dig aan!


PS: Altijd al eens willen weten hoe geconcentreerd wij repeteren? 👇🏻


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page