top of page

Over mij

Muzikant

Yentl brengt de dag doorgaans al zingend door sinds ze kind was. Wanneer ze op haar tiende haar eerste nummer schrijft heeft ze de smaak van het songwriten goed te pakken. Ze begeleidt zichzelf altijd op piano en kan daarnaast aardig wat muziek maken op haar saxofoon en bugel. Van 2013 tot 2019 zong Yentl mee in het beroemde koor Scala & Kolacny Brothers. Na haar opleiding muziekpedagogie aan LUCA School of Arts rondt Yentl een korte opleiding muziekproductie af met grote onderscheiding waarna ze in 2020 start als zelfstandige muzikant. In 2022 stond ze met haar eigen project in de finale van de Nekkawedstrijd en mocht ze op uitnodiging van Herman van Veen een eigen nummer brengen tijdens zijn voorstelling in het Concertgebouw in Brugge.

Lux Visual Storytellers 1.jpg
Girl Practicing Piano

MUZIEKPEDAGOOG

Als muziekpedagoog is Yentl aan de slag in Hogeschool VIVES waar ze docent is in de opleiding kleuteronderwijs en secundair onderwijs. Daarnaast geeft ze ook privélessen zang en piano en is ze freelance zangdocent, onder andere bij Concertgebouw Brugge.

DIRIGENT

Yentl had haar eerste ervaring als dirigent van 2014 tot 2019 bij Amigrande, een gemengd koor uit Roeselare. Sinds 2020 is Yentl dirigent van het Brugs koor The Bare Necessities. De Bears, zoals ze zich zelf noemen, brengen pop-, musical- en filmmuziek en zitten niet verlegen om daar af en toe een verrassende choreografie bij te bedenken. 

Meer info vind je op hun site.

DSC_3815.jpg
Hier vind je een uitgebreide biografie
bottom of page