Over mij

Toen Yentl acht jaar was startte ze met piano spelen aan de STAP Roeselare. Sinds kinds af aan zingt ze ongeveer de hele dag door en brengt ze uren door op haar pianostoel, zoekend naar originele akkoorden en melodieën. Haar eerste eigen Nederlandstalige nummer kwam er toen ze tien jaar was en de jaren nadien schreef ze er nog een hele reeks maar het was pas toen ze zestien was dat Yentl besliste om echt iets met muziek te gaan doen. In 2011 won Yentl de compositiewedstrijd 'Muziekmakers' met een stuk voor solo piano en in 2012 studeerde ze af als pianiste aan STAP Roeselare. 
Yentl bleef nummers en composities schrijven. De liedteksten waren intussen Engelstalig en er groeide een droom om muziek verder te studeren en les te geven aan kinderen, het liefst notenleer want dat deed ze zelf heel graag als kind. Zo gezegd zo gedaan want in 2012 startte Yentl met opleiding muziekpedagogie aan LUCA School of Arts campus Lemmens in Leuven. Één jaar later vervoegde ze het koor Scala & Kolacny Brothers waarbij ze verschillende tournees meezong in binnen- en buitenland. Na een jaar songwriting gekregen te hebben van De Mens frontman Frank van der linden besliste Yentl om haar eigen nummers terug van een Nederlandstalige tekst te voorzien. Tijdens al die voorbije jaren nam ze regelmatig een cover op van een pop- of rocknummer waarbij ze zelf piano speelde en zong. De nummers kregen een volledig andere sound, werden breekbaarder en vaak ook verrassend. Doordat ze zich hier meer in thuis voelde dan in het schrijven van eigen nummers besliste Yentl in 2019 om voor een repertoire te kiezen dat enkel uit covers bestaat. Dit repertoire van covers kan natuurlijk wel uitgebreid worden met eigen nummers als dat gewenst wordt. De muziek van Yentl is ideaal voor een huiskamerconcert, bij een ceremonie of als rustige achtergrondmuziek tijdens een receptie!

Naast haar soloproject heeft Yentl verschillende andere projecten waarin ze actief is. Hieronder lees je er alles over.

Projecten

Naast haar soloproject speelt Yentl in verschillende bands en maakt ze deel uit van verschillende projecten. Neem gerust eens een kijkje op de websites!

PHOTO-2020-09-27-15-12-36.jpg
61537303_1205605289614088_41950485755304

Filet Americana

Filet Americana is een coverband die in het najaar van 2019 ontstond als eenmalig project in het kader van De Warmste Week. Zoals de naam al doet vermoeden brengt de band Americana en backing vocals kunnen daar zeker niet ontbreken.

The Bare Necessities

The Bare Necessities is een gemengd koor uit Brugge dat liederen brengt uit het lichte repertoire van jazz, pop en musicalmuziek. Sinds augustus 2020 is Yentl dirigente van deze enthousiaste groep zangers en zangeressen.

Afgelopen projecten

Close Up

Brugge

Keys / backing vocal

Neander

Deerlijk

Piano / backing vocal

Wolvenn

Brugge

Piano / backing vocal

Amigrande

Roeselare

Dirigent

Folgazán

Wielsbeke

Vocal / altsaxofoon

Scala & Kolacny Brothers

Aarschot

Zangeres

©2020 by Yentl